Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Νοε-2022 15:25

  Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Veon πουλά τη θυγατρική της στη Ρωσία - Έναντι 2,15 δισ. δολαρίων

  Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Veon πουλά τη θυγατρική της στη Ρωσία - Έναντι 2,15 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Veon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πουλά τη θυγατρική της στη Ρωσία, σε ανώτερα στελέχη της ομάδας διοίκησης, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Aleksander Torbakhov, έναντι τιμήματος 130 δισ. ρουβλίων ή 2,15 δισ. δολαρίων.

  Η Veon λειτουργεί μέσω της θυγατρικής της Vimpelcom το brand Beeline στη Ρωσία, αγορά που αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ των εσόδων του ομίλου, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Με την κίνηση αυτή, η Veon προστίθεται στον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο των δυτικών εταιρειών που πωλούν τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στη Ρωσία, τάση που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου όταν η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία.

  Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουνίου του επόμενου έτους, σύμφωνα με τη Veon.

  "Είμαι βέβαιος ότι η συμφωνηθείσα πώληση της ρωσική δραστηριότητας της Veon στην ομάδα διοίκησης της Vimpelcom αποτελεί τη βέλτιση λύση για τη Veon, τις ρωσικές δραστηριότητές της αλλά και τους μετόχους αμφότερων των εταιρειών, όπως και τους πελάτες, τους μετόχου ςκαι τους πιστωτές, καθώς και τους εργαζομένους εντός και εκτός Ρωσίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Veon, Kaan Terzioglu.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ