Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Νοε-2022 16:59

  Φινλανδία: Δημιουργούνται εφεδρικά συστήματα πληρωμών υπό τον φόβο κυβερνοεπιθέσεων

  Φινλανδία: Δημιουργούνται εφεδρικά συστήματα πληρωμών υπό τον φόβο κυβερνοεπιθέσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα της Φινλανδίας και η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της χώρας εισάγουν εφεδρικά συστήματα πληρωμών για μεταφορές χρημάτων -για καταναλωτές και τράπεζες- λόγω του αυξημένου κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων, όπως δήλωσε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν.

  "Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αυξήσει την απειλή κυβερνοεπιθέσεων και υβριδικών επιθέσεων και στη Φινλανδία", είπε ο Ρεν σε μέλη του κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι τα νέα αποθεματικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις ή παρατεταμένες βλάβες στις τηλεπικοινωνίες.

  Οι αρχές της χρηματοπιστωτικής αγοράς δημιούργησαν νωρίτερα φέτος εφεδρικά συστήματα, τα οποία αποσκοπούν στην εξασφάλιση των καθημερινών πληρωμών υπό όλες τις συνθήκες, τόνισε ο Ρεν.

  Η Τράπεζα της Φινλανδίας διατηρεί ένα εφεδρικό σύστημα για πληρωμές από τράπεζα σε τράπεζα, ενώ η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει δημιουργήσει ένα σύστημα εφεδρικού λογαριασμού που θα επιτρέπει στους πελάτες μιας ιδιωτικής τράπεζας που δεν λειτουργεί να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους, να μεταφέρουν χρήματα, να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα και να κάνουν ανάληψη χρημάτων σε περίπτωση παρατεταμένης βλάβης.

  Το σύστημα αποθεματικού λογαριασμού των καταναλωτών θα ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση σοβαρής κρίσης, μετά από απόφαση της φινλανδικής κυβέρνησης.

  "Πρόκειται για ένα σύστημα έσχατης ανάγκης, το οποίο ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουμε", δήλωσε στο Reuters η Tuija Taos, γενική διευθύντρια της Αρχής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  Ο Ρεν δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ενιαία τραπεζικά συστήματα αποθεματικών και ότι το επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρίσεων διαφέρει από χώρα σε χώρα.

  "Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον προς τη λύση μας", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ