Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Νοε-2022 14:59

  Bloomberg: Η χρηματομεσιτική του χώρου των crypto, Genesis, προειδοποιεί με κήρυξη χρεοκοπίας

  Bloomberg: Η χρηματομεσιτική του χώρου των crypto, Genesis, προειδοποιεί με κήρυξη χρεοκοπίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η χρηματομεσιτική εταιρεία του χώρου των crypto, Genesis, παλεύει να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια για τον βραχίονα παροχής δανείων της, προειδοποιώντας πιθανούς επενδυτές ότι ίσως χρειαστεί να κηρύξει χρεοκοπία εάν οι προσπάθειές της αποτύχουν, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

  H Genesis έχει περάσει τις τελευταίες ημέρες σε αναζήτηση τουλάχιστον 1 δισ. δολ. σε νέα κεφάλαια, ανέφεραν οι πηγές, με διαπραγματεύσεις - μεταξύ άλλων - για πιθανή επένδυση εκ μέρους του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, κάτι ωστόσο το οποίο δεν έχουν - ακόμη - υλοποιηθεί.

  Η τόσο έντονη ανάγκη για εισροή ρευστότητας προέκυψε λόγω του "στεγνώματος" που ακολούθησε την ξαφνική κατάρρευση του FTX, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto στον κόσμο. Η Genesis σταμάτησε να επιτρέπει την απόσυρση κεφαλαίων από τους πελάτες της μετά την αποκάλυψη εκ μέρους της ότι διατηρούσε 175 εκατ. δολ. κλειδωμένα μέσα σε λογαριασμό στο FTX. 

  "Δεν σκοπεύουμε να κηρύξουμε άμεσα χρεοκοπία", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος της Genesis. "Ο στόχος μας είναι να λύσουμε την τρέχουσα κατάσταση χωρίς τη χρήση αυτού του μέσου. Η Genesis συνεχίζει να έχει εποικοδομητικές συζητήσεις με πιστωτές της".

  Εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

  Η Genesis έχει απευθυνθεί μεταξύ άλλων στην Apollo Global Management, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει επενδυτικό χρήμα, ωστόσο η Apollo δεν θεωρείται πιθανό να δεσμευθεί σε ένα deal, σύμφωνα και πάλι με πηγή του Bloomberg. Μία επιλογή την οποία πρότεινε η Genesis ήταν η Apollo να αγοράσει τμήμα του δανειακού χαρτοφυλακίου της.

  Η Genesis αποτελεί εταίρο πολλών παραγόντων στο σύμπαν των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και παρακολουθείται στενά ως "δείκτης" για την ισχύ του κλάδου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ