Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Νοε-2022 09:20

  FTX: Οφείλει 3,1 δισ. δολ. στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της

  Ο ιδρυτής του Tron δηλώνει έτοιμος να παράσχει «δισεκατομμύρια βοήθεια» στo FTX
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX οφείλει συνολικά 3,1 δισ. δολ. στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της, με βάση τα δικαστικά έγγραφα τα οποία κατέθεσε η εταιρεία κατά την υποβολή της αίτησης για την κήρυξή της σε χρεοστάσιο.

  Στα έγγραφα δεν κατονομάζονται οι πιστωτές, ωστόσο υπάρχει λίστα πελατών. Δύο πιστωτές έχουν λαμβάνειν περίπου 200 εκατ. δολ.

  Οι νομικοί εκπρόσωποι της FTX σημειώνουν ότι ο συνολικός αριθμός των πιστωτών της εταιρείας πιθανόν να ξεπερνά το 1 εκατ.

  Το Σάββατο, ο νέος CEO της εταιρείας, John J. Ray, υιοθέτησε έναν ελαφρώς πιο αισιόδοξο τόνο σχετικά με την πιθανότητα ανάκτησης περιουσιακών στοιχείων από πλευράς της εταιρείας προκειμένου να αποπληρωθούν πιστωτές. Την Πέμπτη, ο βετεράνος στις εταιρικές χρεοκοπίες είχε δηλώσει ότι δεν έχει δει ποτέ το χάος που βασιλεύει στην FTX στα 40 χρόνια του στις εταιρικές αναδιαρθρώσεις.

  "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι πολλές ρυθμισμένες ή έχουσες άδεια θυγατρικές της FTX, εντός και εκτός ΗΠΑ, έχουν υγιείς ισολογισμούς και υπεύθυνο μάνατζμεντ", σημείωσε  ο Ray.

  Η νέα διοίκηση της FTX προσέλαβε επενδυτική τράπεζα προκειμένου να τη βοηθήσει να πωλήσει τα βιώσιμα τμήματα των δραστηριοτήτων της, ανακαλύπτοντας ότι υπήρχαν τουλάχιστον 200 λογαριασμοί με θετικά υπόλοιπα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ