Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Νοε-2022 12:40

  Γκαουτάμ Αντάνι: Η οικονομία της Ινδίας θα επεκταθεί στα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050

  Γκαουτάμ Αντάνι: Η οικονομία της Ινδίας θα επεκταθεί στα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ινδία πρόκειται να γίνει μια οικονομία 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2050 - ένα σχεδόν δεκαπλάσιο άλμα από το σημερινό της μέγεθος - λόγω της αυξανόμενης κατανάλωσης και των κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας, Γκαουτάμ Αντάνι. 

  Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας μπορεί να αρχίσει να επεκτείνεται κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 12 με 18 μήνες μέσα στην επόμενη δεκαετία, αυξάνοντας την ελκυστικότητά της ως επενδυτικού προορισμού, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος σε συνέδριο στη Βομβάη. Το μερίδιο της Ινδίας στο παγκόσμιο ΑΕΠ είναι πιθανό να ξεπεράσει το 20% μέχρι το 2050, είπε.

  Ο δισεκατομμυριούχος που μετατρέπει τον άνθρακα σε λιμάνι επιβεβαίωσε τη δέσμευση του ομίλου του να επενδύσει 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια αλυσίδα αξίας καθαρής ενέργειας. Η οικονομική ανάπτυξη θα σημάνει πιθανότατα ότι η κατανάλωση ενέργειας της Ινδίας θα αυξηθεί κατά 400% έως το 2050 και η χώρα θα πραγματοποιήσει μια "άνευ προηγουμένου" ενεργειακή μετάβαση για να καλύψει αυτή τη ζήτηση, είπε. 

  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει θέσει στόχους για την επέκταση της ηλιακής και αιολικής ισχύος της χώρας, καθώς και για την ανάδειξη της χώρας σε παγκόσμιο κόμβο για το πράσινο υδρογόνο.

  Ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο έχει θέσει ως στόχο να γίνει καθαρός μηδενικός παράγοντας εκπομπών μέχρι το 2070, και μεγιστάνες επιχειρήσεων, όπως ο Αντάνι και ο αντίπαλός του Μουκές Αμπάνι πρωτοστατούν σε αυτή την προσπάθεια, δεσμεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε πράσινη ενέργεια.   

  "Η ψύξη του πλανήτη θα είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας τις επόμενες δεκαετίες", δήλωσε ο Αντάνι, προσθέτοντας ότι η ευκαιρία αυτή μπορεί να μετατρέψει την Ινδία σε καθαρό εξαγωγέα πράσινης ενέργειας μέχρι το 2050.

  Ο Αντάνι δήλωσε ότι η Ινδία αναμένεται να διατηρήσει τον γρήγορο ρυθμό της δημιουργίας μονόκερων, νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν αξία αγοράς άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το 2021, η Ινδία πρόσθεσε έναν μονόκερο κάθε εννέα ημέρες, είπε. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ