Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Νοε-2022 13:54

  "Δεν βλέπω επερχόμενη καταστροφή, αλλά μια ήπια ύφεση", δηλώνει ο CEO της Commerzbank

  "Δεν βλέπω επερχόμενη καταστροφή, αλλά μια ήπια ύφεση", δηλώνει ο CEO της Commerzbank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Manfred Knof, ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα έχει προετοιμαστεί για μια αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο η κατάσταση "σίγουρα δεν αποτελεί καταστροφή ή οιωνό χρεοκοπίας", καθώς μια "ήπια ύφεση" είναι το επικρατέστερο σενάριο.

  "Έχουμε ήδη κάνει τις απαραίτητες προβλέψεις, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε ζητήματα στο εγγύς μέλλον", τόνισε ο Knof μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συνεδρίου στην Φρανκφούρτη, την Παρασκευή.

  Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι δάνεια τα οποία είτε εξοφλούνται καθυστερημένα είτε μόνον εν μέρει και είναι γνωστά ως "κακό χρέος".

  "Ευελπιστούμε σε ένα πολύ σταθερό και καλό αποτέλεσμα για το επόμενο έτος", πρόσθεσε ο Knof.

  Άλλες προβλέψεις για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης δεν έχουν υπάρξει τόσο αισιόδοξες. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, Holger Schmieding, δήλωσε στο CNBC ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη "έχει βυθιστεί τόσο κάθετα που η ύφεση πιθανότατα δεν θα είναι ήπια".

  Ο CEO της Commerzbank ανέφερε ακόμη ότι οι κινήσεις ρυθμιστικών αρχών, πολιτικών και τραπεζών δημιουργούν αισιοδοξία ότι οι τράπεζες θα μπορέσουν να διαχειριστούν το τρέχον οικονομικό περιβάλλον.

  "Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια, ωστόσο είμαστε βιώσιμοι και ισχυροί. Εάν όλοι εργαστούμε από κοινού, θα μπορέσουμε να χειριστούμε την κατάσταση", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ