Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Νοε-2022 14:56

  Οι Γάλλοι εργοδότες προειδοποιούν για μόνιμες βλάβες στην ευρωπαϊκή οικονομία από την ενεργειακή κρίση

  Οι Γάλλοι εργοδότες προειδοποιούν για μόνιμες βλάβες στην ευρωπαϊκή οικονομία από την ενεργειακή κρίση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει το φάσμα του κινδύνου μόνιμων βλαβών, καθώς οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας διαβρώνουν την ανταγωνιστικότητα της ηπείρου και τελικά οδηγούν επιχειρηματικούς κλάδους να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλα σημεία του πλανήτη, τονίζει η γαλλική εργοδοτική ένωση Medef, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  Η μακροπρόθεσμη αυτή απειλή έρχεται συνδυαστικά με τη βραχυπρόθεσμη της ύφεσης, καθώς οι επιχειρήσεις έχουν να επιλέξουν μεταξύ της μείωσης της ιδιαίτερα κοστοβόρας παραγωγής ή της απορρόφησης ζημιών, προσθέτει η γαλλική εργοδοτική ένωση.

  "Υπάρχει μια δεύτερη, πιο σταδιακά διαβρωτική επίπτωση στην ανταγωνιστικότητά μας", σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Medef, Christophe Beaux. "Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταφορά παραγωγής προκειμένου να υπάρχει φθηνότερη ενέργεια, κυρίως προς την κατεύθυνηση των ΗΠΑ",

  Η ένωση η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γαλλίας καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφωνήσει σε ένα σύστημα το οποίο να δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να παράσχουν κρατικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις. Προς το παρόν, η βοήθεια δίνεται με βάση το μέγεθος, τον κλάδο και την τοποθεσία κάθε επιχείρησης.

  Η εναρμόνιση των κανόνων και της στήριξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έγινε την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του Covid θα βοηθούσε την ήπειρο να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, σημείωσε ο πρόεδρος της Medef, Geoffroy Roux de Bezieux.

  "Η πραγματική μάχη δεν είναι μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας ή Γαλλίας και Ιταλίας: είναι μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου", υπογράμμισε. "Υπάρχει ήδη μία τάση βιομηχανικής υποχώρησης που υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευτεί εν μέσω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ