Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Νοε-2022 21:14

  Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ θα προειδοποιήσει για διόρθωση στις αγορές

  Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ θα προειδοποιήσει για διόρθωση στις αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εξαμηνιαία αξιολόγηση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα θα υπογραμμίσει τον τρόπο με τον οποίο οι απειλές έχουν αυξηθεί ξανά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Λούις ντε Γκίντος.

  "Οι κίνδυνοι ανατιμολόγησης και οι δυσκολίες ρευστότητας καθιστούν τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ευάλωτα σε απότομες προσαρμογές κινδύνου", δήλωσε ο ντε Γκίντος σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη τη Δευτέρα.

  "Τα ρευστά διαθέσιμα assets των επενδυτικών funds παραμένουν χαμηλά και θα μπορούσαν έτσι να ενισχύσουν τη διόρθωση της αγοράς σε ένα σενάριο αναγκαστικών πωλήσεων", επισήμανε.

  Ο ντε Γκίντος, ο οποίος επιβλέπει την ανάλυση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ΕΚΤ, επανέλαβε παράλληλα τους κινδύνους πληθωρισμού και την ανάγκη να συνεχιστεί η αύξηση των επιτοκίων.

  "Μέχρι στιγμής αυτή η ανατιμολόγηση ήταν γενικά τακτική, αλλά η αστάθεια της αγοράς αυξήθηκε οδηγώντας σε αντανακλαστικές κινήσεις στα περιθώρια και τη ρευστότητα", είπε.

  "Οι αποτιμήσεις assets παραμένουν ευαίσθητες στην αβέβαιη πορεία του πληθωρισμού, στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής και στην οικονομική δραστηριότητα", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ