Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Νοε-2022 15:31

  ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

  ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναζωπυρώνοντας έτσι τις ελπίδες των επενδυτών για ηπιότερη στάση της Federal Reserve στις επόμενες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ από ένα χρόνο νωρίτερα ενισχύθηκε 7,7%, παραμένοντας χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για ετήσια άνοδο 7,9%. 

  Ο δομικός δείκτης που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα, αυξήθηκε 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα επιβράδυνε από το υψηλό 40 ετών του Σεπτεμβρίου στο 6,3%, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg ήταν για μηνιαία άνοδο 0,6% στον δείκτη τιμών καταναλωτή και 0,5% στον δομικό δείκτη. 

  Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού έδωσαν νέα ώθηση στις ελπίδες ότι η Fed, μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης, θα επιλέξει στην επόμενη συνεδρίαση της τον Δεκέμβριο να προχωρήσει με μια μικρότερη αύξηση κατά 50 μονάδες. 

  Οι ελπίδες αυτές ώθησαν σε ράλι τα futures της αγοράς, με τα συμβόλαια σε Dow Jones και S&P 500 να δείχνουν άλμα 2% και 2,4% αντίστοιχα και στον τεχνολογικό Nasdaq πάνω από 3%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ