Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Νοε-2022 11:23

  Κίνα: Η εργασία των ελεγκτών από τις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο

  116062260
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές αρχές ολοκλήρωσαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τον πρώτο γύρο των λογιστικών ελέγχων σε κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης. 

  Αυτό αποτελεί ένα ενθαρρυντικό σημάδι σε μια διαδικασία που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών καθώς οι αμερικανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ακόμα και για το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν κινεζικές μετοχές από τις αμερικανικές αγορές αν οι εταιρείες δεν περάσουν τους ελέγχους.

  Δεκάδες ελεγκτές του Συμβουλίου Λογιστικής Εποπτείας των Εταιρειών Δημοσίου Ενδιαφέροντος των ΗΠΑ αναμένεται να αναχωρήσουν από το Χονγκ Κονγκ μέσα στο σαββατοκύριακο, νωρίτερα από το προγραμματισμένο που ήταν στα μέσα Νοεμβρίου, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. 

  Το πρακτορείο σημειώνει πάντως ότι είναι ακόμα νωρίς για να πει κανείς με ασφάλεια αν οι κινεζικές αρχές πέρασαν τους ελέγχους. Οι ελεγκτές αναμένεται να παραδώσουν την αρχική τους έκθεση για τα αποτελέσματα των ελέγχων τις επόμενες εβδομάδες. Η έκθεση μπορεί να δείχνει ελλείψεις ή περιθώρια για βελτιώσεις σε περιοχές όπως οι εσωτερικοί έλεγχοι και η τήρηση αρχείων. 

  Οι έλεγχοι ξεκίνησαν με εντάσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς οι κινεζικές αρχές ζήτησαν να μην φαίνονται τα ονόματα, διευθύνσεις και οι μισθοί στα εταιρικά έγγραφα. Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναφέρει πως συνεχίζουν να αξιολογούν αν οι κινεζικές αρχές έχουν εμποδίσει την πρόσβαση σε αρχεία και προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι οι ελεγκτές θα πρέπει να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ