Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Νοε-2022 21:12

  Nordic Monitor: Τούρκοι διπλωμάτες-κατασκόποι συνεχίζουν να ψάχνουν γκιουλενιστές σε Ελλάδα, Νορβηγία και Ολλανδία

  Η επιθετικότητα της ρητορικής Ερντογάν πραγματοποιεί καθημερινά άλματα.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα μυστικό έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους φέρνει στο φως το Nordic Monitor, το οποίο αποκαλύπτει ότι Τούρκοι διπλωμάτες δεν έχουν σταματήσει την παράνομη πρακτική της συλλογής πληροφοριών για "γκιουλενιστές" στην Ευρώπη, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις κατασκοπευτικές της δραστηριότητες.

  Το έγγραφο, με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022 και σφραγισμένο απόρρητο, εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (Emniyet), η οποία ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ανέφερε ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν στην Emniyet από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 2 Ιουνίου 2022, πράγμα που σημαίνει ότι το υπουργείο συγκέντρωσε τα ονόματα από αναφορές που εστάλησαν στα κεντρικά γραφεία από τουρκικές πρεσβείες και προξενεία.

  Το έγγραφο υπεγράφη από τον Ερντογάν Καρτάλ, αναπληρωτή αρχηγό του τμήματος αντιτρομοκρατίας της Emniyet, και διανεμήθηκε σε 74 τουρκικές επαρχίες.

  Ανάμεσα στους νέους στόχους, για το 2022, όπως αναφέρεται, είναι η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

  Όπως αναφέρει το έγγραφο, έξι άνθρωποι, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε έρευνα, βρίσκονται σε Νορβηγία, Ολλανδία και Ελλάδα και θεωρείται ότι είναι οπαδοί του μεγάλου εχθρού του Ερντογάν ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, του Φετουλάχ Γκιουλέν.

  Εργαζόμενοι σε τουρκικές πρεσβείες και προξενεία ήρθαν αντιμέτωποι με σοβαρές επιπλήξεις σε σειρά ευρωπαϊκών κρατών, κατά τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των αποκαλύψεων για κατασκοπεία.

  Υπενθυμίζεται ότι το 2016 δύο Τούρκοι διπλωμάτες στη Βέρνη, όπως αποκαλύφθηκε, είχαν σκηνοθετήσει την απαγωγή ενός επιχειρηματία ελβετικής και τουρκικής καταγωγής.

  Δύο χρόνια αργότερα, το 2018 η εισαγγελία της Ελβετίας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των διπλωματών, ενώ ένα έτος νωρίτερα είχαν αρχίσει οι ποινικές έρευνες σε βάρος των δύο.

  Οι Τούρκοι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία για λογαριασμό άλλου κράτους ώστε να απαγάγουν τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε διασυνδέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν και ζούσε στην Ελβετία επί 30 χρόνια.

  Πηγή: TheTOC.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ