Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Νοε-2022 16:29

  Η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 1 λέει ότι βρήκε "ανθρωπογενείς κρατήρες" στα σημεία των ζημιών

  Η διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 1 λέει ότι βρήκε "ανθρωπογενείς κρατήρες" στα σημεία των ζημιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, με έδρα την Ελβετία, δήλωσε την Τετάρτη ότι ολοκλήρωσε την αρχική συλλογή δεδομένων στη θέση της ζημιάς στον αγωγό στη γραμμή 1 στη σουηδική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και βρέθηκε "ανθρωπογενείς κρατήρες".

  "Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιθεώρησης του χώρου της ζημιάς, ανθρωπογενείς κρατήρες με βάθος 3 έως 5 μέτρων βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας σε απόσταση περίπου 248 μέτρων ο ένας από τον άλλο", ανέφερε.

  Οι Nord Stream 1 και Nord Stream 2, που τοποθετήθηκαν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, με ροή από τη Ρωσία στη Γερμανία, υπέστησαν ζημιές τον Σεπτέμβριο και η υποδομή ήταν ένα κομβικό σημείο στην ευρύτερη διαμάχη μεταξύ Δύσης και Μόσχας.

  Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε το Σάββατο ότι το προσωπικό του βρετανικού ναυτικού ανατίναξε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, έναν ισχυρισμό που το Λονδίνο χαρακτήρισε ψευδή.

  Η Σουηδία και η Δανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τέσσερις διαρροές στο Nord Stream 1 και 2 προκλήθηκαν από εκρήξεις, αλλά δεν έχουν πει ποιος μπορεί να ευθύνεται. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τη ζημιά πράξη δολιοφθοράς.

  "Το τμήμα του σωλήνα μεταξύ των κρατήρων έχει καταστραφεί, η ακτίνα της διασποράς των θραυσμάτων του σωλήνα είναι τουλάχιστον 250 μέτρα. Οι ειδικοί συνεχίζουν να αναλύουν τα δεδομένα της έρευνας", πρόσθεσε η Nord Stream AG.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ