Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Οκτ-2022 13:35

  Autoliv: Άνοδος της μετοχής παρά την απογοήτευση από τα μεγέθη

  Autoliv: Άνοδος της μετοχής παρά την απογοήτευση από τα μεγέθη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της Autoliv Inc σημειώνουν άνοδο 2,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, παρά το ότι η σουηδική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις γ΄ τριμήνου που ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

  Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι ενέργειες τιμολόγησης άρχισαν να εμφανίζουν βελτιωμένα αποτελέσματα.

  Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 171 εκατ. δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή, από τα 99 εκατ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,23 δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,25 δολάρια.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 24,6% στο ποσό-ρεκόρ των 2,30 δισ. δολαρίων, καθώς οι αυξήσεις των τιμών παρείχαν τη βασική ώθηση, αλλά ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις για 2,33 δισ. δολάρια.

  Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε στο 7,5% και η εταιρεία τόνισε πως παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να διαμορφωθεί προς το υψηλότερο επίπεδο του εύρους 6%-7%.

  "Οι ενέργειές μας που ξεκίνησαν νωρίτερα στο έτος, αποφέρουν τώρα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις προσαρμογές των τιμών μας για να αντισταθμίσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις και τις δραστηριότητές μας για μείωση του κόστους", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ