Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 19-Οκτ-2022 21:24

    Μπάιντεν προς αμερικανικές εταιρείες: "Αυξήστε την παραγωγή πετρελαίου για να πέσει η τιμή της βενζίνης"

    Μπάιντεν προς αμερικανικές εταιρείες: "Αυξήστε την παραγωγή πετρελαίου για να πέσει η τιμή της βενζίνης"
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που επιθυμεί να μειωθεί η τιμή της βενζίνης, κάλεσε σήμερα τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο αμερικανικό έδαφος.

    Οι ΗΠΑ "πρέπει να αυξήσουν με λογικό τρόπο την παραγωγή πετρελαίου", είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο. Προηγουμένως, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντλούν από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να σταθεροποιήσουν τις τιμές.

    Αυτή η αύξηση της εσωτερικής παραγωγής ωστόσο θα πρέπει να γίνει "χωρίς να καθυστερήσει τη μετάβασή μας προς την καθαρή ενέργεια", πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

    Ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. "Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%", έγραψε στο Twitter.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ