Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2022 11:53

  ASML Holdings: Αναμένει πωλήσεις υψηλότερα των εκτιμήσεων στο τρίμηνο

  ASML Holdings: Αναμένει πωλήσεις υψηλότερα των εκτιμήσεων στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ASML Holdings, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών, τόνισε πως οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου πιθανότατα θα είναι υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή για τις προηγμένες μηχανές κατασκευής επεξεργαστών.

  Τα ισχυρά κέρδη αποτελούν ώθηση για την ολλανδική εταιρεία, που βρίσκεται στο μέσον των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

  Η ASML, η οποία παρήγαγε το 15% των εσόδων στην Κίνα στο προηγούμενο έτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, ότι οι νέοι περιορισμοί στις ΗΠΑ για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες επεξεργαστών συνεργάζονται με την κινεζική βιομηχανία τεχνολογίας, δεν θα επηρεάσουν σοβαρά τις αποστολές της εκεί στο επόμενο έτος.

  "Με βάση την αρχική μας εκτίμηση, οι νέοι περιορισμοί δεν τροποποιούν τους κανόνες που διέπουν τον εξοπλισμό λιθογραφίας που αποστέλλεται από την ASML από την Ολλανδία, και αναμένουμε ότι ο άμεσος αντίκτυπος στα συνολικά σχέδια αποστολής της ASML για το 2023, θα περιοριστεί", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Η ASML προβλέπει πωλήσεις 6,1-6,6 δισ. ευρώ αυτό το τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 6,13 δισ. ευρώ.

  Οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών διαμορφώθηκαν στα 5,8 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 5,3 δισ. ευρώ.

  Η ASML τόνισε ακόμη ότι αναμένει έσοδα 21,1 δισ. ευρώ αυτό το έτος, με μεικτό περιθώριο 49%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ