Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Οκτ-2022 14:45

  Bank of New York Mellon: Αυξήθηκαν τα έσοδα, μειώθηκαν τα κέρδη

  Bank of New York Mellon: Αυξήθηκαν τα έσοδα, μειώθηκαν τα κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε ότι μια χρέωση απομείωσης υπεραξίας, έπληξε τα κέρδη της στο γ΄ τρίμηνο αλλά πρόσθεσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν λόγω της ανόδου των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 44%.

  Η παλαιότερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 388 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, σε σχέση με τα 947 εκατ. δολάρια πριν από έναν χρόνο. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 39 σεντς, έναντι των 1,04 δολαρίων πέρυσι.

  Η εταιρεία τόνισε πως τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 664 εκατ. δολάρια από μια απομείωση που συνδέεται με τη μονάδα αναφοράς στη διαχείριση επενδύσεων, η οποία οφείλεται σε χαμηλότερες αξίες αγοράς και σε υψηλό προεξοφλητικό επιτόκιο.

  Αφαιρώντας τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,21 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για 1,10 δολάρια.

  Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 926 εκατ. δολάρια από τα 641 εκατ. δολάρια, αν και τα κέρδη αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τα υψηλότερα έξοδο χρηματοδότησης.

  Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν 6% υψηλότερα στα 4,28 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 4,19 δισ. δολάρια. Οι προμήθειες και άλλα έσοδα για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,35 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 3,39 δισ. δολάρια.

  Οι προβλέψεις στο τρίμηνο για πιστωτικές απώλειες έκαναν λόγο για όφελος 30 εκατ. δολαρίων έναντι των 45 εκατ. πριν από έναν χρόνο.

  Η μετοχή ενισχύεται 4,4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ