Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Οκτ-2022 11:18

  Vodafone και Altice δημιουργούν κοινοπραξία 7 δισ. στη Γερμανία για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom

  Vodafone και Altice δημιουργούν κοινοπραξία 7 δισ. στη Γερμανία για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Vodafone και η Altice ξεκίνησαν μια κοινοπραξία τη Δευτέρα για να αμφισβητήσουν την Deutsche Telekom, κατασκευάζοντας ένα δίκτυο ευρυζωνικής οπτικής ίνας 7 δισ. ευρώ στη Γερμανία.

  Η Vodafone δήλωσε πως η κοινοπραξία FibreCo θα δημιουργήσει ένα ευρυζωνικό δίκτυο "fibre-to-the-home", διαθέσιμο σε 7 εκατ. γερμανικά νοικοκυριά, επιτρέποντας στη βρετανική Vodafone να αναβαθμίσει το υπάρχον δίκτυό της στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της.

  Η FibreCo θα επενδύσει μέχρι και 7 δισ. ευρώ σε ένα εξαετές project, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί κατά 70% με χρέος.

  Η κατασκευή του θα δοθεί με σύμβαση στη θυγατρική της Altice, Geodesia, με τη Vodafone Γερμανίας να είναι υπεύθυνη για να διαφημίσει το ταχύτερο broadband στους νέους πελάτες.

  Και οι δύο εταιρείες θα κατέχουν από κοινού το 50% της FibreCo.

   Η ένωση αυτή υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ εξάμηνο του 2023.

  "Αυτή η συνεργασία βασίζεται στο σημαντικό δίκτυο επόμενης γενιάς της Vodafone, με τη βιομηχανική τεχνογνωσία της Altice και τις αποδεδειγμένες δυνατότητες κατασκευής ibre-to-the-home", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Nick Read.

  Η Vodafone τόνισε πως θα λάβει έσοδα από την Altice μέχρι και 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα υπερβαίνουν τις εισφορές ιδίων κεφαλαίων της στην κοινοπραξία με τον καιρό.

  Η Altice είναι μια holding εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ, που ομαδοποιεί τα assets του γαλλό-ισραηλινού μεγιστάνα καλωδιακής τηλεόρασης, Patrick Drahi.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ