Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Οκτ-2022 09:18

  Αυστραλία: Προειδοποιεί ο ΥΠΟΙΚ για ύφεση παγκοσμίως, αισιοδοξεί ότι η χώρα του θα τη "γλιτώσει"

  Αυστραλία: Προειδοποιεί ο ΥΠΟΙΚ για ύφεση παγκοσμίως, αισιοδοξεί ότι η χώρα του θα τη "γλιτώσει"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετά από τις συζητήσεις στις ΗΠΑ με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Jim Chalmers προειδοποίησε για μια επικείμενη παγκόσμια ύφεση, ενώ ανακοίνωσε κατακόρυφες υποβαθμίσεις των προοπτικών ανάπτυξης των μεγάλων οικονομιών.

  "Ο κόσμος ακολουθεί μια στενή και πιο επικίνδυνη πορεία όσον αφορά στην προοπτική μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης", ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

  Η αυστραλιανή κυβέρνηση αναμένει τώρα ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά μόλις 1% στο επόμενο έτος, χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 2,5%, ενώ η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαμορφωθεί στο 0,25% στο επόμενο έτος, χαμηλότερα από την προηγούμενη ανάπτυξη για 2%.

  Η ανάπτυξη στην Ευρώπη πιθανότατα θα διαμορφωθεί στο 0,5%, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης της Αυστραλίας για 2,5%.

  Οι πιο δυσοίωνες προοπτικές παγκοσμίως, θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να διαμορφώσει τον προϋπολογισμό για το διάστημα 2022-2023, ο οποίος θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

  "Η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στην αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο, είναι ένας υπεύθυνος προϋπολογισμός στο εσωτερικό και αυτό θα καταθέσεων την επόμενη εβδομάδα", ανέφερε ο Chalmers.

  Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Αυστραλία θα αποφύγει την ύφεση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ