Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Οκτ-2022 17:20

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο

  ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 59,8 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan, έναντι 58,6 μονάδων τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις που "έβλεπαν" τον δείκτη στις 59 μονάδες.

  Ταυτόχρονα, οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον μέσο όρο του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη πενταετία ενισχύθηκαν ελαφρά στο 2,9% από το 2,7%.

  Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος αυξήθηκαν στο 5,1% από το χαμηλό ενός έτους του Σεπτεμβρίου στο 4,7%.

  Τον Ιούνιο, ο υψηλός πληθωρισμός και οι τιμές-ρεκόρ στις αντλίες οδήγησαν τον δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 1978.

  Ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, ωστόσο παραμένει κοντά σε υψηλά 40 ετών και τον Αύγουστο έτρεξε στο 8,3% σε ετήσια βάση.

  Οι αξιωματούχοι της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό, καθώς αυτές θεωρούνται προάγγελος της πορείας των τιμών. 

  Η Fed προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό προχωρώντας σε αύξηση των επιτοκίων της, ωστόσο η αυστηρή νομισματική πολιτική επιβραδύνει την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας και ορισμένες φορές την οδηγούν σε ύφεση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ