Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Οκτ-2022 18:19

  Στόλτενμπεργκ: "Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανίας"

  Στόλτενμπεργκ: "Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά κατά της Ουκρανίας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.15

  Οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές συνέπειες, αλλά το ΝΑΤΟ δεν θα διευκρινίσει πώς ακριβώς θα αντιδράσει, δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

  "Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει οποιουδήποτε είδους πυρηνικό όπλο εναντίον της Ουκρανίας", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους.

  "Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς ακριβώς θα απαντήσουμε, αλλά αυτό (σ.σ.: η χρήση πυρηνικών όπλων) θα αλλάξει ριζικά τη φύση της σύγκρουσης. Θα σημαίνει ότι έχει ξεπεραστεί μια πολύ σημαντική γραμμή. Ακόμα και η χρήση ενός μικρότερου πυρηνικού όπλου θα είναι κάτι πολύ σοβαρό, αλλάζοντας τη φύση του πολέμου στην Ουκρανία", πρόσθεσε

  Όπως είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία θα παρακολουθεί πολύ στενά τις επικείμενες ασκήσεις ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων. 

  "Παρακολουθούμε τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις εδώ και δεκαετίες και φυσικά θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε πολύ στενά και θα παραμείνουμε σε εγρήγορση - ιδίως τώρα που ξεκινούν μια νέα άσκηση", σημείωσε.

  "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή η άσκηση, η ρωσική άσκηση, είναι ετήσια. Είναι μια άσκηση όπου δοκιμάζουν και εξασκούν τις πυρηνικές τους δυνάμεις", πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην ετήσια άσκηση Grom της Ρωσίας που συνήθως πραγματοποιείται στα τέλη Οκτωβρίου και στην οποία η Ρωσία δοκιμάζει τα βομβαρδιστικά, τα υποβρύχια και τους πυραύλους της που διαθέτουν πυρηνικές ικανότητες.

  "Θα το παρακολουθούμε αυτό, όπως κάνουμε πάντα. Και φυσικά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, όχι τουλάχιστον υπό το φως των καλυμμένων πυρηνικών απειλών και της επικίνδυνης ρητορικής που έχουμε δει από τη ρωσική πλευρά", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ