Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Οκτ-2022 14:53

  Η Γαλλία "τρέχει" να επανεκκινήσει τα πυρηνικά για να αποφύγει ελλείψεις ηλεκτρικού τον χειμώνα

  Εθνικοποιείται πλήρως η γαλλική επιχείρηση ηλεκτρισμού EDF
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Electricite de France (EDF) θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επανεκκίνηση όσο περισσότερων πυρηνικών αντιδραστήρων μπορεί μέχρι τις αρχές του 2023 λόγω του κινδίνου για ελλείψεις ενέργειας τον χειμώνα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ.

  Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη έχει παροξυνθεί από τις εργασίες συντήρησης και επισκευής δεκάδων πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γαλλία, που μειώνουν το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. Ο διαχειριστής του δικτύου της Γαλλίας τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να ζητήσει από επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περικόψουν την κατανάλωσή τους αυτό τον χειμώνα σε περίπτωση κύματος ψύχους.

  Ενώ υπό κανονικές συνθήκες η Γαλλία είναι καθαρός εξαγωγέας ενέργειας - με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της EDF να παράγουν άνω των δύο τρίτων των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια - τα προβλήματα στις πυρηνικές μονάδες έχουν μετατρέψει τη χώρα σε καθαρό εισαγωγέα φέτος.

  Λίγο περισσότεροι από τους μισούς εκ των συνολικά 56 αντιδραστήρων της EDF βρίσκονταν σε λειτουργία την Τρίτη, παράγοντας περίπου 29 gigawatt.

  "Αναμένουν οι εργαζόμενοι στην EDF να κάνουν το παν για να επιτύχουν τον στόχο και να επαναφέρουν περί τα 50 gigawatt στο δίκτυο έως τις αρχές του 2023", τόνισε ο Λεμέρ, με αφορμή καθυστερήσεις σε επανεκκινήσεις αντιδραστήρων. "Πρόκειται για στόχο  ο οποίος είναι απολύτως κομβικός για να περάσουμε εν ηρεμία τον χειμώνα", συμπλήρωσε ο Γάλλος υπουργός.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ