Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 09-Οκτ-2022 10:13

    Γερμανός στρατηγός: "Πιθανός στόχος κάθε σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, κάθε αγωγός" στη Γερμανία

    Γερμανια ενεργεια
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    "Δεν είναι πια ακριβώς ειρήνη, αλλά ούτε και πραγματικός πόλεμος".  Ο στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ βλέπει τη Γερμανία να αντιμετωπίζει νέες, υβριδικές απειλές. Κάθε πολίτης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αλλάξει την ατομική του συμπεριφορά.

    Ο Μπρόιερ προειδοποίησε για αυξανόμενες επιθέσεις στις υποδομές της Γερμανίας. "Κάθε υποσταθμός, κάθε σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, κάθε αγωγός μπορεί να δεχθεί επίθεση, μπορεί να αποτελέσει πιθανό στόχο", δήλωσε ο διοικητής της εδαφικής διοίκησης του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Bundeswehr) στην Bild am Sonntag.

    "Εδώ στη διοίκηση, προσαρμοζόμαστε κυρίως σε υβριδικές απειλές. Αυτή είναι η κατάσταση μεταξύ όχι πια ακριβώς ειρήνης, αλλά ούτε και πραγματικού πολέμου", δήλωσε ο Μπρόιερ.

    Το υπόβαθρο, είπε, είναι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και η νέα κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη. "Ο πόλεμος της Ρωσίας οδήγησε σε μια νέα εστίαση στην εθνική άμυνα και την άμυνα των συμμαχιών. Όλη η χώρα το έχει συνειδητοποιήσει: Ο πόλεμος στην Ευρώπη είναι και πάλι δυνατός".

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ