Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Οκτ-2022 18:48

  Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα επιδιώξει πρόσθετη κοινή χρηματοδότηση για να βοηθηθούν οι χώρες στην ενεργειακή μετάβαση

  26248310
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΕΜΡΩΣΗ: 19.07

  Η Κομισιόν θα έχει πιο λεπτομερείς προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης του ενεργειακού κόστους τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα την Παρασκευή.

  Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, προσθέτοντας ότι είναι υψίστης σημασίας για το μπλοκ να έχει κοινή αγορά φυσικού αερίου από την επόμενη άνοιξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδιώξει να βρει περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσει τα κράτη - μέλη να απαλλαγούν από την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ακόμη η Φον ντερ Λάιεν.

  "Θα αναζητήσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έτσι ώστε όλα τα κράτη - μέλη να έχουν την ίδια ευκαιρία να επενδύσουν στη μετάβαση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Αυξάνεται η υποστήριξη των χωρών στο θέμα της κοινής αγοράς ενέργειας, δηλώνει ο Σαρλ Μισέλ

  Η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην από κοινού αγορά ενέργειας αυξάνεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τη λήξη της άτυπης συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα.

  "Εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται", υπενθύμισε ο Μισέλ. "Πριν από το καλοκαίρι, είπαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε την προμήθεια ενεργειακών προϊόντων. Επανήλθαμε σήμερα στο θέμα αυτό και υπάρχει αυξημένη στήριξη στην ιδέα αυτή", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ