Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Οκτ-2022 18:00

  Ντράγκι: Η Κομισιόν θα παρουσιάσει προτάσεις για την ενέργεια πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 20 Οκτωβρίου

  26285905
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, δήλωσε πως η Κομισιόν θα παρουσιάσει προτάσεις για την ενέργεια πριν από τις 20 Οκτωβρίου (όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες στις 20 και 21 του μηνός), σύμφωνα με το όσα μεταδίδει το Reuters.

  "Η Κομισιόν θα υποβάλει στο Συμβούλιο της ΕΕ πρόταση στην οποία θα υπάρχουν τρία στοιχεία: μείωση των τιμών, στοιχείο αλληλεγγύης στον μηχανισμό και έναρξη της μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε ο Ντράγκι κατά την αποχώρησή του από την άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα.

  Να σημειωθεί πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν περισσότερη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλα δεν ήρθαν πιο κοντά στο να αποφασίσουν για το αν ή πώς θα περιορίσουν τις τιμές του φυσικού αερίου.

  Οι περισσότερες από τις 27 χώρες της ΕΕ επιθυμούν ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά διαφωνούν ως προς τις λεπτομέρειες, με τις επιλογές να περιλαμβάνουν ανώτατο όριο για όλο το φυσικό αέριο, μια "δυναμική τιμολόγηση", ανώτατο όριο τιμών για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ειδικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή μόνο για το ρωσικό φυσικό αέριο.

  Η ΕΕ συζητά το θέμα εδώ και εβδομάδες, μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα, αν και οι 27 έχουν συμφωνήσει σε άλλα κοινά μέτρα που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την οξεία ενεργειακή κρίση, καθώς οι ανεξέλεγκτες τιμές απειλούν να προκαλέσουν ύφεση στο μπλοκ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ