Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Οκτ-2022 15:17

  Πολωνός πρωθυπουργός: Το Κρεμλίνο κινήθηκε "σαν έμπορος ναρκωτικών" με το φυσικό αέριο

  Πολωνός πρωθυπουργός: Το Κρεμλίνο κινήθηκε "σαν έμπορος ναρκωτικών" με το φυσικό αέριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη διακίνηση ναρκωτικών παρομοίωσε την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

  Το Κρεμλίνο συμπεριφέρθηκε "σαν έμπορος ναρκωτικών", είπε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, εξηγώντας ότι "αρχικά το φυσικό αέριο [από τη Ρωσία] υποτίθεται ότι θα ήταν πολύ φθηνό, αλλά την πραγματική του τιμή την μαθαίνουμε τώρα. Η πραγματική τιμή του φυσικού αερίου είναι επίσης το αίμα στρατιωτών και απλών ανθρώπων, των παιδιών και των γυναικών στην Ουκρανία, και η πραγματική τιμή του φυσικού αερίου είναι ο σκληρός χειμώνας που έρχεται στην Ευρώπη", είπε.

  Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας έστρεψε άμεσα τα βέλη του στο Βερολίνο, λέγοντας ότι τα τρέχοντα ενεργειακά ζητήματα είναι "συνέπειες μίας εξαιρετικά λανθασμένης πολιτικής, μίας καταστροφικής πολιτικής, της οποίας ηγήθηκε η Γερμανία".

  "Οι ελλείψεις φυσικού αερίου, οι πολύ ακριβές τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη – αυτή είναι η πραγματική τιμή της συμφωνίας μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας", είπε χαρακτηριστικά.

  Μιλώντας για τις συζητήσεις της ευρωπαϊκής Συνόδου στην Πράγα και για το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές, ο κ. Μοραβιέτσκι τόνισε ότι "συνιστά συλλογικό μας πρόβλημα".

  "Δεν μπορεί μια χώρα, η οποία είναι η πιο πλούσια και η πιο ανεπτυγμένη στην Ευρώπη, όπως η Γερμανία... να μπορεί να μπλοκάρει όλα όσα συμβαίνουν τώρα", είπε.

  Καταλήγοντας στη σφοδρή κριτική του στο Βερολίνο, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι "δεν θέλουμε να μας πατρονάρουν κάποιες χώρες που στη συνέχεια συμπεριφέρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι αναμενόταν να κάνουν αρχικά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ