Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Οκτ-2022 16:57

  Η γερμανική Sefe αναζητά να φέρει περισσότερες προμήθειες LNG στην Ευρώπη

  LNG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική Sefe, παλαιότερα γνωστή ως Gazprom Germania, βρίσκεται σε συνομιλίες με εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Shell, προκειμένου για να αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

  "Αναζητούμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο από φυσικό αέριο μέσω των αγωγών στη δυτική Ευρώπη και LNG παγκόσμιας προέλευσης", δήλωσε ο Egbert Laege στο Reuters σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σιγκαπούρη, έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους εμπορικούς κόμβους.

  Ο Laege είπε ότι το μερίδιο του LNG στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αναμένεται να ανέλθει στο περίπου 20% για το 2023 και ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του ήταν σε "εντατικές συνομιλίες" με πιθανούς εμπορικούς εταίρους συμπεριλαμβανομένης της Shell, για να αυξήσει το μερίδιο αυτό.

  Ο Laege είπε επίσης ότι το Sefe, (Securing Energy for Europe), θα χρειαστεί κρατική χρηματοδότηση από το Βερολίνο πέραν ​των συμφωνηθέντων 9,8 δισ. ευρώ για να καλύψει χρηματοδοτικά κενά.

  Η Gazprom Germania αποσχίστηκε από τη ρωσική Gazprom νωρίτερα αυτό το έτος και τέθηκε υπό γερμανική κηδεμονία για να αποφευχθεί η κατάρρευση της, καθώς συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου της Γερμανίας.

  Πηγές είχαν πει στο Reuters στις 22 Σεπτεμβρίου ότι η Γερμανία εξετάζει την εθνικοποίηση της Sefe για να το προστατεύσει από τη χρεοκοπία, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να πάρει εβδομάδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ