Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Οκτ-2022 14:23

  Πούτιν: Θα ενταθεί η πίεση των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει να ενταθεί η πίεση των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, προσθέτοντας πως η καταναλωτική ζήτηση στη Ρωσία παραμένει αδύναμη, όπως αναφέρει το Reuters.

  "Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση εδώ είναι σταθερή", δήλωσε ο Πούτιν. "Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία θα αυξηθεί".

  Η Δύση χτύπησε τη Μόσχα με πρωτοφανείς κυρώσεις αφού η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια "ειδική στρατιωτική επιχείρηση", όπως την αποκαλεί.

  Όμως η ρωσική οικονομία έχει αψηφήσει κάποιες προβλέψεις δυτικών αναλυτών που την ήθελαν να αντιμετωπίζει πλήγμα 15% στο ΑΕΠ φέτος.

  Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει τώρα συρρίκνωση 2,9% το 2022, ενώ οι δυτικοί ηγέτες ελπίζουν ότι ο αντίκτυπος των κυρώσεων θα είναι μακροχρόνιος και θα συγκρατήσει τη ρωσική οικονομία για χρόνια.

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ανώτατο όριο τιμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας αποσκοπεί στην ενίσχυση των κερδών των δυτικών εταιρειών.

  Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει και θα ανακατευθύνει τις ενεργειακές της προμήθειες μακριά από τις δυτικές χώρες που επιβάλλουν το ανώτατο όριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ