Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Οκτ-2022 13:26

  Γερμανία: Νέα προειδοποίηση από τη ρυθμιστική αρχή δικτύων για το φυσικό αέριο

  190578227
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα προειδοποίηση προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απηύθυνε την Πέμπτη η ρυθμιστική αρχή δικτύων της Γερμανίας, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση φυσικού αερίου αλλιώς η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα τον χειμώνα.

  Όπως τόνισε η Bundesnetzagentur, τα γερμανικά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις κατανάλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα σχεδόν 10% περισσότερο φυσικό αέριο από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων ετών για το ίδιο χρονικό διάστημα.

  Συγκεκριμένα, αυτές οι δύο κατηγορίες καταναλωτών χρησιμοποίησαν 618 γιγαβατώρες φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (GWh/εβδομάδα), έναντι 564 GWh/εβδομάδα που ήταν η μέση κατανάλωση για την ίδια εβδομάδα κατά τα έτη 2018 έως 2021.

  Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, η οποία θα είναι αρμόδια για την επιβολή δελτίου στο φυσικό αέριο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εφοδιασμού, προειδοποιεί για δεύτερη φορά ότι η κατανάλωση κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

  "Θα δυσκολευτούμε να αποφύγουμε μια έκτακτη ανάγκη φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα χωρίς τουλάχιστον 20% εξοικονόμηση σε ιδιωτικά νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανία", δήλωσε στο Reuters ο Κλάους Μιούλερ, επικεφαλής της Bundesnetzagentur.

  Όπως τόνισε, "η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή εάν δεν μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση φυσικού αερίου".

  Η Γερμανία βρίσκεται στη δεύτερη φάση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων που έχει ενεργοποιήσει ως συνέχεια των περικοπών στις ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, κύριο προμηθευτή φυσικού αερίου της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

  Τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν το 40% της κατανάλωσης, ενώ οι μεγάλες μεταποιητικές βιομηχανίες το 60%.

  Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, πάντως, οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας πέτυχαν ελαφρά εξοικονόμηση την προηγούμενη εβδομάδα, καταναλώνοντας 1.370 GWh/εβδομάδα, έναντι μέσου όρου 1.402 GWh/εβδομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ