Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Οκτ-2022 08:32

  Τουρκικό "αυτί στο Αιγαίο": Υποβρύχια μικρόφωνα θα ακούν τα ελληνικά υποβρύχια, λέει η Hürriyet

  Τουρκικό "αυτί στο Αιγαίο": Υποβρύχια μικρόφωνα θα ακούν τα ελληνικά υποβρύχια, λέει η Hürriyet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα υποβρύχιο μικρόφωνο θα αποτελέσει το "αυτί της Τουρκίας στο Αιγαίο". Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet η οποία γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πετάξει ειδικά μικρόφωνα για να ακούει τα ελληνικά υποβρύχια.

  Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Hürriyet με τίτλο "αυτί στο Αιγαίο"

  "Χάρη στο υποβρύχιο μικρόφωνο που ονομάζεται 'sonobuoy', το οποίο θα ριχθεί στη θάλασσα από τα UAV, θα ανιχνευθούν δραστηριότητες σε βαθιά νερά. Η κινητικότητα των ελληνικών υποβρυχίων, ειδικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θα παρακολουθείται με μικρόφωνα που ακούν σαν 'στηθοσκόπια' στις θάλασσες", γράφει η Hürriyet και συνεχίζει εξηγώντας τις δυνατότητες αυτού του μικροφώνου:

  "Συλλέγει ακουστικές πληροφορίες υποβρυχίως, μέσω των UAV στο νερό. Έτσι, θα παρακολουθείται ιδιαίτερα η υποθαλάσσια δραστηριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Με ηχοσημαδούρες να ακούν σαν 'στηθοσκόπιο' στις θάλασσες, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων θα γνωρίζει κάθε βήμα στα βάθη της Γαλάζιας Πατρίδας".

  sonobuoy
  Φωτογραφία του υποβρυχίου μικροφώνου sonobuoy όπως δημοσιεύεται στη Hürriyet

  Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Συστημάτων TUSAŞ των UAV, Ομέρ Γιλντίζ, δήλωσε στη Hürriyet ότι τα τουρκικά drone έχουν πλέον ενσωματωμένες δυνατότητες εκτόξευσης και ακρόασης των sonobuoy. Τονίζοντας ότι τα UAV που έχει αναπτύξει η Τουρκία με εγχώρια μέσα μπορούν επίσης να εκτελέσουν την ίδια εργασία με τα περιπολικά αεροπλάνα, ο Γιλντίζ είπε: "Τα μικρόφωνα που βάζουμε στο νερό, εκπέμπουν ό,τι ακούνε με ραδιοκύματα και κάνουν ακουστική ανάλυση. Ως αποτέλεσμα αυτών των αναλύσεων, λαμβάνουμε πληροφορίες όπως αν υπάρχει υποβρύχιο ή όχι και τη θέση του. Τώρα είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό το έργο με τα ANKA και τα AKSUNGUR".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ