Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Οκτ-2022 17:36

  Το Spotify εξαγόρασε την εταιρεία εντοπισμού επιβλαβούς περιεχομένου Kinzen

  Το Spotify εξαγόρασε την εταιρεία εντοπισμού επιβλαβούς περιεχομένου Kinzen
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Spotify ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη στην εξαγορά της εταιρείας Kinzen, η οποία συνεργάζεται με την υπηρεσία ροής ηχητικού περιεχομένου για τον εντοπισμό επιβλαβούς περιεχομένου στην πλατφόρμα της.

  Η εξαγορά εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Spotify να αποτρέψει τη μετάδοση επιβλαβούς περιεχομένου στην πλατφόρμα της, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε νωρίτερα φέτος το "The Joe Rogan Experience", όπου ο podcaster κατηγορήθηκε για παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό.

  Η Kinzen συνεργάζεται με τη Spotify από το 2020. Αρχικά η Kinzen ανέλαβε υπεύθυνη για την ακεραιότητα του περιεχομένου που σχετίζεται με τις εκλογές σε όλο τον κόσμο. Έκτοτε, όμως, οι αρμοδιότητές της διευρύνθηκαν, με την δουβλινέζικη εταιρεία να αναλαμβάνει και τον εντοπισμό περιεχομένου που περιλαμβάνει ψευδείς ειδήσεις, παραπληροφόρηση και ρητορική μίσους.

  "Η Kinzen προσφέρει έναν συνδυασμό εργαλείων και τεχνογνωσίας για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας και τις αυξανόμενες τάσεις κατάχρησης", δήλωσε η Sarah Hoyle, επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας της Spotify.

  Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

  Εν τω μεταξύ, νωρίτερα φέτος, η Spotify ανακοίνωσε μια νέα πολιτική περί διαφάνειας καθορίζοντας τι θεωρεί αποδεκτό και μη αποδεκτό περιεχόμενο. Δημοσίευσε τους σχετικούς κανόνες για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Τον Ιούνιο, σχημάτισε ένα Συμβουλευτικό Συμβούλιο Ασφάλειας αρμόδιο για επιβλαβές περιεχόμενο.

  Η Kinzen θα παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις σχετικά με προβλήματα σε διάφορες αγορές, βοηθώντας τη Spotify να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το περιεχόμενο σε περισσότερες γλώσσες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ