Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Οκτ-2022 14:52

  ΗΠΑ: Οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1997

  ΗΠΑ: Οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1997
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και οι εκκενώσεις λόγω του τυφώνα Ίαν, μείωσαν σοβαρά τη ζήτηση για αγορές κατοικιών και αναχρηματοδοτήσεις, αναφέρει το MarketWatch.

  Τα επιτόκια αυξάνονται, και οι αγοραστές μειώνονται. Η προσθήκη στην εξίσωση του τυφώνα στη Φλόριντα, που προκάλεσε εκτεταμένο κλείσιμο επιχειρήσεων και εκκενώσεις, επιβάρυνε τον σύνθετο δείκτη της αγοράς, ένα μέτρο του όγκου των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με την Mortgage Bankers Association (MBA). 

  Ο δείκτης της αγοράς σημείωσε βουτιά 14,2% στις 218,7 μονάδες την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Πριν από ένα χρόνο, ο δείκτης βρισκόταν στις 684,5 μονάδες.

  Η δραστηριότητα των αιτήσεων στεγαστικών δανείων -η οποία περιλαμβάνει αγορές και αναχρηματοδοτήσεις- έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1997, ανέφερε η MBA.

  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν ξαναρχίσει την ανοδική τους πορεία, γεγονός που έχει παγώσει τη ζήτηση από πλευράς αγοραστών, καθώς οι μηνιαίες δόσεις βρίσκονται σε τροχιά ανόδου. 

  Ορισμένοι αγοραστές εκλαμβάνουν την άνοδο των επιτοκίων ως μήνυμα να είναι πιο υπομονετικοί και επιλεκτικοί στις αναζητήσεις τους.

  Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

  Ωστόσο, η μεγάλη πτώση των αιτήσεων που καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να ανακάμψει σύντομα, καθώς η βουτιά προκλήθηκε εν μέρει από το εκτεταμένο κλείσιμο και τις εκκενώσεις λόγω του τυφώνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ