Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Οκτ-2022 11:19

  Ξανάρχισε η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ιταλία

  185542386_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική Εθνική Εταιρία Υδρογονανθράκων Eni ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι, μετά την διακοπή των περασμένων ημερών, "ξανάρχισε σήμερα η ροή φυσικού αερίου της Gazprom προς την Ιταλία. Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "η προμήθεια φυσικού αερίου κατέστη και πάλι δυνατή χάρη στην επίλυση, από μέρους της Eni και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων εταιριών, των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον νέο κανονισμό που υιοθετήθηκε από την ρυθμιστική αρχή της Αυστρίας".

  Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, από την πλευρά του ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να ξαναρχίσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω Αυστρίας, κυρίως προς την Ιταλία μετά την αναστολή των ροών το Σαββατοκύριακο εν μέσω κανονιστικών προκλήσεων. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία και οι Ιταλοί πελάτες έχουν βρει μια λύση για τις πωλήσεις φυσικού αερίου μετά από ρυθμιστικές αλλαγές στην Αυστρία: "Η αυστριακή εταιρεία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει τις υποψηφιότητες μεταφορών της LLC Gazprom Export, η οποία επιτρέπει την επανέναρξη των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας", ανέφερε η Gazprom.

  Η εταιρεία που ελέγχεται από το Κρεμλίνο δήλωσε το Σάββατο ότι η διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας είχε ανασταλεί αφού ο φορέας του δικτύου, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις υποψηφιότητες μεταφορών ή το ποσό που σχεδίαζε να αποστείλει η Gazprom. Η αυστριακή κυβέρνηση είπε ότι η Gazprom δεν είχε υπογράψει τις απαιτούμενες συμβάσεις.

  Το ρωσικό φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 10% των ιταλικών εισαγωγών, από περίπου 40%, ανέφερε πηγή κοντά στο θέμα, ενώ το μερίδιο από την Αλγερία και τις Σκανδιναβικές χώρες έχει αυξηθεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ