Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Οκτ-2022 10:25

  Γερμανία: Μικρή αύξηση των εξαγωγών, χαμηλότερα των προσδοκιών το εμπορικό πλεόνασμα

  Γερμανία: Μικρή αύξηση των εξαγωγών, χαμηλότερα των προσδοκιών το εμπορικό πλεόνασμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, της αύξησης των επιτοκίων και των ελλείψεων υλικών, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

  Η ισχυρότερη ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Κίνα βοήθησε ώστε να ωθήσουν τις εξαγωγές στα 133,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, αυξημένες κατά 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

  Οι εισαγωγές επίσης αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, κατά 3,4% στα 131,9 δισ. ευρώ, για έβδομο συνεχόμενο μήνα ανόδου.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση σε μηνιαία βάση των εξαγωγών αλλά και των εισαγωγών, κατά 1,1%.

  Οι αναλυτές ικανοποιήθηκαν από τα στοιχεία του Αυγούστου, αλλά προειδοποίησαν ότι εν μέσω μιας δυσοίωνης οικονομικής προοπτικής, οι εξαγωγές θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

  Το υψηλό ενεργειακό κόστος, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επιβραδύνει την εγχώρια παραγωγή, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές.

  Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών τον Αύγουστο, στα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 4 δισ. ευρώ.

  "Ο πόλεμος στην Ουκρανία πέτυχε να προσφέρει αυτό που τίποτα άλλο δεν το είχε πετύχει στο παρελθόν: να επιτρέψει στο διαβόητο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα να εξαφανιστεί", τόνισε ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ