Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 19:06

  Ανγκουίλα, Μπαχάμες και Τερκς & Κέικος στη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ

  Ανγκουίλα, Μπαχάμες και Τερκς & Κέικος στη λίστα φορολογικών παραδείσων της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τρεις νέες χώρες προστέθηκαν στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους φορολογικούς παραδείσου, που αριθμεί πλέον 12 χώρες.

  Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αποφάσισαν την Τρίτη ότι στη σχετική λίστα προστίθενται η Ανγκουίλα, οι Μπαχάμες και οι Νήσοι Τερκς και Κέικος. Σημειώνεται ότι οι Νήσοι Τερκς και Κέικος είναι η πρώτη φορά που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα. Οι Μπαχάμες είχαν ενταχθεί το 2018 και η Ανγκουίλα το 2020, όμως και οι δύο είχαν απενταχθεί στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το Reuters.

  "Η δίκαιη φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι επωφελής για όλους μας. Αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕ και οι διεθνείς εταίροι της έχουν κοινό συμφέρον για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της φορολογικής βάσης και της μεταβίβασης κερδών”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσέχος υπουργός Οικονομικών, Zbynek Stanjura, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. 

  "Πιστεύω ότι και οι 12 χώρες της λίστας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της φορολογίας το συντομότερο δυνατό, ώστε να διαγραφούν από αυτήν τη λίστα στην επόμενη αναθεώρησή της σε 6 μήνες”, πρόσθεσε.

  Η ΕΕ λαμβάνει υπόψη τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους στις αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής της, ιδίως όταν εξετάζει την αναπτυξιακή συνεργασία και άλλες οικονομικές σχέσεις με τρίτες χώρες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ