Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 16:34

  Απάντηση Σολτς στις επικρίσεις: Να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενεργειακή κρίση

  26200708
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πλειονότητα των κεφαλαίων που διατίθενται ως μέρος του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης από την πανδημία δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ερωτηθείς για τη δυνατότητα περαιτέρω έκδοσης κοινού χρέους στα πλαίσια της ενεργειακής κρίσης.

  Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό στο Βερολίνο, ο Σολτς είπε ότι "τα κεφάλαια αυτά δεν έχουν δαπανηθεί ακόμη στη συντριπτική τους πλειοψηφία", προσθέτοντας ότι η στήριξη που μπορούν να προσφέρουν θα ήταν "ιδιαίτερα αποτελεσματική" τώρα που μία δεύτερη κρίση ήρθε μετά από εκείνη της πανδημίας της COVID-19.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του Γερμανού καγκελάριου έρχεται εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για το πακέτο ενεργειακής στήριξης ύψους 200 δισ. ευρώ που αποφάσισε το Βερολίνο, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάζει κατά πόσον δεν πρόκειται περί παράνομης κρατικής ενίσχυσης που στρεβλώνει τον ανταγωνισμό.

  Υπενθυμίζεται ότι το 2020 τα 27 κράτη της ΕΕ ήρθαν σε μία μια άνευ προηγουμένου συμφωνία για να δανειστούν από κοινού 750 δισ. ευρώ σε ένα κοινό ταμείο που θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της οικονομικής ύφεσης λόγω πανδημίας και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Το "πακέτο Σολτς" κλονίζει την ευρωπαϊκή ενότητα

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ