Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 14:22

  HSBC Holdings: Εξετάζει την πώληση των δραστηριοτήτων της στον Καναδά

  HSBC: Αναπόφευκτη η ύφεση στην ευρωζώνη - Τέλος του έτους θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων η ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η HSBC Holdings διερευνά την πώληση των δραστηριοτήτων της στον Καναδά, στην τελευταία κίνηση για τον εξορθολογισμό της τράπεζας που επιδιώκει να αποτρέψει την έκκληση του μεγαλύτερου μετόχου της για διάσπαση.

  Μια πιθανή πώληση του 100% της HSBC Bank Canada, είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται, αναφέρει η τράπεζα. Η διαδικασία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί.

  "Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις στρατηγικές μας επιλογές σε σχέση με την θυγατρική μας στον Καναδά. Η HSBC τακτικά αναθεωρεί τις δραστηριότητές της σε όλες της τις αγορές", αναφέρει η HSBC σε ανακοίνωση.

  Η τράπεζα έδωσε εντολή στην JPMorgan Chase & Coνα ψάξει για αγοραστές, αναφέρει πηγή του Bloomberg που γνωρίζει την υπόθεση.

  Η πώληση της καναδικής μονάδας θα μπορούσε να αποκομίσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg Intelligence.

  Η βρετανική τράπεζα διαθέτει τις δραστηριότητες στον Καναδά από το 1981, και είναι η έβδομη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα, με 130 υποκαταστήματα.

  Οι δραστηριότητες στον Καναδά αντιστοιχούν στο 4% των προ φόρων κερδών της HSBC και στο 3% των παγκόσμιων λογαριασμών πελατών της στο τέλος του προηγουμένου έτους.

  Απασχολεί 5.348 υπαλλήλους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ