Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Οκτ-2022 09:26

  Αυστραλία: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης η κεντρική τράπεζα έναντι 50 μονάδων που αναμενόταν

  Αυστραλία: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης η κεντρική τράπεζα έναντι 50 μονάδων που αναμενόταν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας επιβράδυνε τον ρυθμό των πρόσφατων αυξήσεων των επιτοκίων στη σημερινή συνεδρίασή της, επικαλούμενη την επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών και την αυξανόμενη ανησυχία για μείωση των προϋπολογισμών των νοικοκυριών.

  Η Reserve Bank of Australia αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,60%, ξαφνιάζοντας τους περισσότερους οικονομολόγους, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω αύξηση κατά 50 μονάδων βάσης.

  Η αύξηση είναι η έκτη συνεχόμενη από τον Μάιο, και έρχεται μετά από τις αυξήσεις των 50 μονάδων βάσης τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

  "Μια πηγή αβεβαιότητας είναι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί προσφάτως. Άλλη μία είναι το πώς ανταποκρίνονται οι δαπάνες των νοικοκυριών στις πιο αυστηρές οικονομικές συνθήκες", αναφέρει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe.

  "Ο υψηλότερος πληθωρισμός και τα υψηλότερα επιτόκια ασκούν πιέσεις στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, με τις πλήρεις επιπτώσεις των υψηλότερων επιτοκίων να είναι ακόμη αισθητές στις πληρωμές στεγαστικών δανείων", τόνισε ο Lowe.

  Η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει επίσης μειωθεί και οι τιμές των κατοικιών υποχωρούν μετά από τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις, πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ