Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 17:00

  ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό 2,5 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο - ISM

  ΗΠΑ: Κοντά σε χαμηλό 2,5 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο - ISM
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με ιδιαίτερα αδύναμους ρυθμούς συνέχισε να επεκτείνεται η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με δύο διαφορετικές εκθέσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Institute for Supply Management (ISM) η μεταποιητική δραστηριότητα αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό σε σχεδόν 2,5 χρόνια τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στις 50,9 μονάδες από 52,8 τον Αύγουστο. Αυτό είναι το χαμηλότερο σημείο από τον Μάιο του 2020. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 52,3 μονάδες.

  Παράλληλα, και τα στοιχεία που ανακοίνωσε η S&P Global έδειξαν ότι οι λειτουργικές συνθήκες στον αμερικανικό μεταποιητικό κλάδο παράμειναν σχετικά υποτονικές τον Σεπτέμβριο.

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε ελαφρώς στις 52,0 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο, σχεδόν επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική μέτρηση της S&P στις 51,8. 

  Ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, ωστόσο ο κλάδος συνεχίζει να εμφανίζει αδύναμους ρυθμούς ανάπτυξης. 

  "Ακόμα και με την τελευταία βελτίωση, η αδυναμία στα στοιχεία τους τελευταίους μήνες συνεχίζει να δείχνει ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επιδρά ως τροχοπέδη στην οικονομία το τρίτο τρίμηνο και η ζήτηση θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω για να υπάρξει κάποια ουσιαστική θετική συνεισφορά στο ΑΕΠ στο υπόλοιπο του έτους", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ