Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 15:21

  Ινδία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η ανεργία τον Σεπτέμβριο

  Ινδία: Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η ανεργία τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο χαμηλότερο επίπεδο των τεσσάρων τελευταίων ετών διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ινδία τον Σεπτέμβριο, κυρίως χάρη στην ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ιδιωτική εταιρεία ερευνών.

  Η ανεργία μειώθηκε στο 6,43%, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018. Τον Αύγουστο το ποσοστό διαμορφωνόταν σε υψηλό ενός έτους, στο 8,3%.

  Η πτώση έρχεται καθώς δημιουργήθηκαν 10 εκατ. θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας την τάση του Αυγούστου όταν οι εργαζόμενοι που εισήλθαν στην αγορά εργασίας δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά.

  Στις αγροτικές περιοχές η ανεργία μειώθηκε στο 5,8% από το 7,7% τον Αύγουστο, ενώ σε αστικές περιοχές διαμορφώθηκε στο 7,7% από το 9,6% του προηγουμένου μήνα.

  Τα τελευταία στοιχεία έρχονται στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου για την Ινδία, όπου παραδοσιακά αυξάνεται η οικονομική δραστηριότητα και βοηθάει στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

  Η ισχυρή ζήτηση στον τομέα των υπηρεσιών μαζί με τις σταθερές βροχοπτώσεις των μουσώνων, πιθανότατα ενίσχυσαν επίσης τις ευκαιρίες στην απασχόληση.

  Αλλά υπάρχει κίνδυνος ότι μια ύφεση παγκοσμίως θα μπορούσε να μετριάσει τη ζήτηση. Η κεντρική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο 7% για τη χρήση μέχρι το τέλος Μαρτίου, παρότι προχώρησε στην τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, στο 5,9%, στο υψηλότερο επίπεδο της τριετίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ