Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 14:35

  ΙΚΕΑ: Με ηλεκτρικά οχήματα οι παραδόσεις των προϊόντων της μέχρι το 2025

  122540166
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κατ’ οίκον παραδόσεις προϊόντων της IKEA θα γίνονται με ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι το 2025, δεσμεύθηκε η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων παγκοσμίως, στο πλαίσιο του στόχου της να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου τα επόμενα οκτώ χρόνια, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jesper Brodin.

  Σε συνέντευξη σε συνέδριο του Reuters, ο Brodin τόνισε πως σε ορισμένες πόλεις οι παραδόσεις γινόταν ήδη με ηλεκτρικά οχήματα, και πολλές εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές.

  Δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν προκλήσεις σε ορισμένα μέρη.

  "Σε κάποιες περιοχές, ίσως θα υπάρξουν κάποιες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να πιέσουμε λίγο περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά βασικά ήδη από το 2025, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν τα προϊόντα τους από την ΙΚΕΑ, με ηλεκτρικά αυτοκίνητα", σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο της εταιρείας να είναι θετική για το κλίμα, να μειώσει κατά πολύ τις εκπομπές αερίων ρύπων όλης της αλυσίδας της, μέχρι το 2030.

  Η Ingka Group, ιδιοκτήτρια εταιρεία των περισσότερων ΙΚΕΑ καταστημάτων παγκοσμίως, ήδη παράγει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει, έχοντας επενδύσει περίπου 3 δισ. ευρώ σε ηλιακά και αιολικά projects από το 2009.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ