Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 14:23

  H Vodafone συζητά σύμπραξη με την ανταγωνιστική της Three UK στην Βρετανία

  H Vodafone συζητά σύμπραξη με την ανταγωνιστική της Three UK στην Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Vodafone Group ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την CK Hutchison για το ενδεχόμενο σύμπραξης με την ανταγωνιστική της Three UK, με στόχο την περαιτέρω εδραίωση στην αγορά τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία θα περιλαμβάνει συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη Vodafone να κατέχει το 51% και τη CK Hutchison το 49% στη νέα μονάδα, ανέφερε η Vodafone σε δήλωσή της σήμερα.

  Στον απόηχο της ανακοίνωσης, ο τίτλος της Vodafone ενισχύεται έως και 3,6% στις συναλλαγές του στο Λονδίνο.

  Το ενδεχόμενο σύμπραξης μεταξύ Vodafone και Three UK φημολογείται εδώ και αρκετά χρόνια, με την Vodafone να έχει συνεργαστεί με τη CK Hutchison σε άλλες αγορές όπως η Αυστραλία.

  Όπως είχε μεταδώσει παλαιότερα το Bloomberg, στα τέλη του περασμένου έτους η Vodafone είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για να αποκτήσει τον μικρότερο ανταγωνιστή της.

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone, Νικ Ριντ, επιχειρεί επί του παρόντος να εδραιώσει την εταιρεία σε βασικές αγορές, ενώ αντιμετωπίζει ορισμένες πιέσεις από μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ακτιβιστικού fund της Ευρώπης της Cevian Capital AB.

  Ο Νικ Ριντ έχει δηλώσει ότι επιδιώκει συμφωνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Ωστόσο, η ανταγωνιστική της Orange  απέρριψε τη μεγαλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να συναφθεί στην Ισπανία, ενώ ο Ριντ απέρριψε μια προσφορά για τη Vodafone Ιταλίας από την Iliad.

  "Συνδυάζοντας τις δραστηριότητες τους, η Vodafone UK και η Three UK θα αποκτήσουν την απαραίτητη κλίμακα για να επιταχύνουν την πλήρη ανάπτυξη του 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επεκτείνουν την ευρυζωνική συνδεσιμότητα σε αγροτικές κοινότητες και μικρές επιχειρήσεις", ανέφερε η Vodafone στη δήλωσή της.

  "Η συγχωνευμένη εταιρεία θα είναι ανταγωνιστική απέναντι στους δύο ήδη ενοποιημένους παίκτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αποφέρει οφέλη για τους καταναλωτές μέσω της πρόσβασης σε ανταγωνιστικές τιμές σε ένα τρίτο αξιόπιστο, υψηλής ποιότητας και ασφαλές δίκτυο 5G σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ