Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Οκτ-2022 12:14

  Βρετανία: Πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα καταγράφει η μεταποιητική παραγωγή

  Ιστορικό άλμα 65 ετών για τα βρετανικά ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική παραγωγή στη Βρετανία σημείωσε πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, ενώ και οι παραγγελίες μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, έχοντας πληγεί από τη μείωση της ξένης ζήτησης.

  Ο S&P Global PMI σημείωσε άνοδο στις 48,4 μονάδες από το χαμηλό 27 μηνών των 47,3 μονάδων, αλλά παρέμεινε χαμηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση και ήταν οριακά χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 48,5 μονάδες.

  "ΟΙ επιχειρήσεις μεταποίησης αντιμετώπισαν αδύναμες συνθήκες στην αγορά, αύξηση της αβεβαιότητας, υψηλό κόστος μεταφοράς, μείωση της ανταγωνιστικότητας και μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης, που οδήγησαν σε ακύρωση παραγγελιών", πρόσθεσε.

  Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

  Η βρετανική οικονομία βρίσκεται στο κατώφλι της ύφεσης, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος, την αύξηση του κόστους δανεισμού και ένα ευμετάβλητο νόμισμα το οποίο διαμορφώθηκε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του αμερικανικού δολαρίου στις 26 Σεπτεμβρίου.

  Ενώ θεωρητικά μια αδύναμη λίρα θα έπρεπε να αυξήσει τη ζήτηση για τις βρετανικές εξαγωγές, καθιστώντας τις πιο φθηνές στους διεθνείς αγοραστές, οι προηγούμενες πτώσεις του νομίσματος το 2008 και το 2016, είχαν μικρή επίπτωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ