Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Οκτ-2022 20:20

  Βρετανία: Αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές έχει συγκεντρώσει 400.000 υπογραφές

  26170863
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια αίτηση για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζει έδαφος, με 4.000 νέους υπογράφοντες κάθε ώρα και συνολικά 400.000 ανθρώπους να έχουν υπογραψει μέχρι στιγμής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Το αίτημα έχει ξεπεράσει έτσι τις 100.000 υπογραφές που χρειάζονται ώστε το θέμα να τεθεί ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας. Ο αυξανόμενος αριθμός όσων έχουν υπογράψει αποτυπώνει την οργή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης των Συντηρητικών υπό τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας στο πεδίο της οικονομίας, που οδήγησαν τη βρετανική λίρα σε ιστορικό χαμηλό και τις τράπεζες να αποσύρουν δανειακά προϊόντα φοβούμενες γενικευμένη κρίση στη χώρα.

  "Το χάος εντός του οποίου έχει περιπέσει η κυβέρνηση του Η.Β. είναι πρωτοφανές ιστορικά", τονίζεται στο αίτημα. Το κείμενο είχε κυκλοφορήσει προτού ο υπουργός Οικονομικών Κουάσι Κουαρτέγκ ανακοινώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου τον μίνι προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent. "Ας επιτραπεί στον λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας σε αυτή τη μεγάλη αναταραχή", σημειώνεται ακόμη στο κείμενο.

  Μέχρι στιγμής το βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει ορίσει ημερομηνία συζήτησης του ζητήματος. Υπάρχουν ήδη 14 αιτήματα που "περιμένουν" στην ουρά για συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία του Η.Β., ωστόσο το συγκεκριμένο έχει με διαφορά τις περισσότερες υπογραφές.

  "Μια αλλαγή στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν εκκινεί διαδικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές", είχε απαντήσει η κυβέρνηση στις 20 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη υποβολή του αιτήματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ