Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Οκτ-2022 09:11

  Η  πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί επιτυχία τη γερμανική ενοποίηση

  Η  πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί επιτυχία τη γερμανική ενοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σοκαριστική έρευνα για την ενότητα

  Η ενότητα γιορτάζεται στην Ερφούρτη από το Σάββατο - για τρεις ημέρες. Στην πρωτεύουσα της Θουριγγίας αναμένονται 120.000 επισκέπτες. Το αποκορύφωμα είναι η Ημέρα Γερμανικής Ενότητας τη Δευτέρα. Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα είναι επίσης εκεί.

  Πολλοί Γερμανοί δεν έχουν όρεξη να γιορτάσουν λόγω του πληθωρισμού ρεκόρ (10%!) και της ενεργειακής κρίσης, σημειώνει η Bild. Ειδικά στα ανατολικά, οι διαδηλώσεις της Δευτέρας είναι και πάλι πολύ δημοφιλείς και το AfD ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις (τρέχουσα τάση του BamS Sunday: 15%).

  Η  πλειοψηφία των Γερμανών δεν θεωρεί επιτυχία τη γερμανική ενότητα.

  Σύμφωνα με έρευνα του INSA για λογαριασμό του BamS (1004 ερωτηθέντες την Παρασκευή), το 47% των Δυτικογερμανοί και ακόμη και το 56% των Ανατολικογερμανοί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Μόνο το 44% στη Δύση και το 33% στην Ανατολή θεωρούν την ενοποίηση επιτυχημένη 32 χρόνια μετά.

  Άλλα αποτελέσματα που πρέπει να δώσουν τροφή για σκέψη στους πολιτικούς:
  -Το 70% πιστεύει ότι τα πράγματα στη Γερμανία δεν είναι δίκαια αυτή τη στιγμή. Μόνο το 22% λέει ότι είναι δίκαιο. Στην Ανατολή, το ποσοστό είναι ακόμη και 77% (μόλις 17% στη Δύση).

  Το 69% είναι δυσαρεστημένο με το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ στην Ανατολή ακόμη και το 74%. Μόνο το 23% είναι ικανοποιημένο από τη σημερινή κυβέρνηση (19% στα ανατολικά).

  Το 59% δηλώνει ότι η κατάσταση της δημοκρατίας έχει επιδεινωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια (63% στην Ανατολή).

  Tο χάσμα των απόψεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο όταν πρόκειται για την πολιτική της Ουκρανίας και της Ρωσίας:

  - Η πλειοψηφία του 51% των Ανατολικογερμανών θεωρεί ότι η γερμανική υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι υπερβολικά εκτεταμένη. Στη Δύση, μόνο μια μειοψηφία του 38% πιστεύει κάτι τέτοιο.

  - Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θεωρούνται υπερβολικές από το 35% των Ανατολικογερμανών (26% στη Δύση).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ