Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Οκτ-2022 10:32

  Bloomberg: Η Τρας προσπαθεί να κατευνάσει τους θυμωμένους Βρετανούς επικαλούμενη "σαφές σχέδιο"

  26228147
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ταλαιπωρημένη πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας δήλωσε ότι η κυβέρνησή της έχει ένα "σαφές σχέδιο" για να διορθώσει τη βασική αιτία της ενεργειακής κρίσης που έχει προκαλέσει την εκτίναξη του πληθωρισμού στα ύψη, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη της κοινής γνώμης για τις πολιτικές που ώθησαν περισσότερους από τους μισούς Βρετανούς να ζητήσουν την παραίτησή της.


  "Θα κάνω τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό περιλαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και συνεπάγεται αναστάτωση βραχυπρόθεσμα", έγραψε η Τρας στην εφημερίδα The Sun. "Δεν θα αρέσει σε όλους αυτό που κάνουμε, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι η κυβέρνηση έχει ένα σαφές σχέδιο που πιστεύω ότι είναι σωστό για τη χώρα".


  Η συντηρητική κυβέρνηση της Τρας παρουσίασε ένα τεράστιο πακέτο μη χρηματοδοτούμενων φορολογικών ελαφρύνσεων πριν από μία εβδομάδα, προκαλώντας ένα selloff της λίρας και των κρατικών ομολόγων, εκτινάσσοντας τις τιμές της ενέργειας και αφήνοντας το κόμμα της να υπολείπεται σε απόσταση ρεκόρ από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το πακέτο βοήθειας για να βοηθήσει τους πολίτες με τους λογαριασμούς ενέργειας θα κοστίσει 60 δισεκατομμύρια λίρες (67 δισεκατομμύρια δολάρια) τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια. 

  Η πρωθυπουργός πηγαίνει στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος την Κυριακή με την πρόκληση να αποκαταστήσει το κύρος της μεταξύ των βουλευτών των Τόρις και να πείσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι το κόμμα εξακολουθεί να υποστηρίζει την υπεύθυνη διαχείριση της οικονομίας. 

  "Μειώνουμε τους φόρους ώστε να κρατήσετε περισσότερα από τα χρήματα που κερδίζετε", έγραψε η Τρας. "Θα ωφελήσουμε δεκάδες εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους σε όλη τη χώρα, αντιστρέφοντας την αύξηση της Εθνικής Ασφάλισης και μειώνοντας τον βασικό συντελεστή του φόρου εισοδήματος το επόμενο έτος". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ