Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Οκτ-2022 09:59

  Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών στην Ουκρανία από τη Ρωσία

  Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών στην Ουκρανία από τη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών στην Ουκρανία από τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η απόφαση αποτελεί "σοβαρή παραβίαση" του διεθνούς δικαίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Το τουρκικό υπουργείο τόνισε ότι δεν αναγνώρισε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, προσθέτοντας ότι απορρίπτει την απόφαση της Ρωσίας να προσαρτήσει τις τέσσερις περιοχές, το Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.

  "Η απόφαση αυτή, η οποία συνιστά σοβαρή παραβίαση των καθιερωμένων αρχών του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", ανέφερε το υπουργείο.

  "Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας στην επίλυση αυτού του πολέμου, η σοβαρότητα του οποίου αυξάνεται συνεχώς, με βάση μια δίκαιη ειρήνη που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων", πρόσθεσε.

  Η Τουρκία, διεξάγει μια διπλωματική πράξη ισορροπίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

  Η Άγκυρα αντιτίθεται στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και έχει στενούς δεσμούς τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο, τους γείτονές της στη Μαύρη Θάλασσα. Έχει επίσης επικρίνει την εισβολή της Ρωσίας και έχει στείλει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ