Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 22:45

  Barclays: Πρόστιμο $361 εκατ. από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ

  Barclays: Πρόστιμο $361 εκατ. από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H βρετανική τράπεζα Barclays και μια θυγατρική της συμφώνησαν στην καταβολή προστίμου 361 εκατ. δολαρίων (367,56 εκατ. ευρώ) στο πλαίσιο διακανονισμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC) αναφορικά με κατηγορίες για τη μη δηλωμένη προσφορά και πώληση "απροσδιόριστου αριθμού" χρεογράφων, παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία.

  Σύμφωνα με ευρήματα της εντολής που εξέδωσε η SEC, τα οποία η Barclays ούτε παραδέχεται αλλά ούτε διαψεύδει, μια θυγατρική της βρετανικής τράπεζας πρόσφερε και πούλησε χρεόγραφα οικονομικής αξίας περίπου 17,7 δισ. δολαρίων (18,2 δισ. ευρώ) μέσω μεταβιβάσεων που δεν είχαν δηλωθεί, μετά την απώλεια του στάτους που κατείχε ως "ευρέως γνωστή τράπεζα που προχωρούσε στην έκδοση χρεογράφων" το 2017.

  Η Barclays απέτυχε να πραγματοποιήσει οποιουσδήποτε εσωτερικούς ελέγχους και να ιχνηλατήσει τις μεταβιβάσεις σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τη SEC.

  "Παρότι αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της Barclays να εντοπίσει, να δημοσιοποιήσει και να επανορθώσει τη διαχείριση των παραπάνω συναλλαγών, ο έλεγχος της ανεπάρκειας, αλλά και το εύρος των συναλλαγών ήταν απλώς συγκλονιστικά", δήλωσε ο Γκέρμπιρ Γκρεβάλ, επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης της SEC για την επιβολή του νόμου.

  Η Barclays και η θυγατρική Barclays Bank PLC (BBPLC) συμφώνησαν στην καταβολή αστικού προστίμου 200 εκατ. δολαρίων (203,63 εκατ. ευρώ), ενώ η BBPLC συμφώνησε να καταβάλει επιπρόσθετα επιτόκιο αποζημίωσης για ποσό μεγαλύτερο των 161 εκατ. δολαρίων (163,92 εκατ. ευρώ) το οποίο ικανοποιήθηκε μέσω προσφοράς επιστροφής χρημάτων που έκανε η τράπεζα προς τους επενδυτές με ποσά που δεν έχουν καταγραφεί.

  Η Barclays ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι τα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο μειώθηκαν κατά 2,11 δισ. δολάρια (2,15 δισ. ευρώ) λόγω παρατυπιών που σχετίζονται με την τήρηση των κανονισμών, συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς κινητών αξιών δισεκατομμυρίων δολαρίων που πουλήθηκαν κατά λάθος από την τράπεζα και επισκίασαν μια σταθερή οικονομική απόδοση της Barclays.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ