Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 17:32

  ΗΠΑ: Άνοδος κάτω των αρχικών εκτιμήσεων για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Michigan τον Σεπτέμβριο

  ΗΠΑ: Αύξηση των μισθών κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 58,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Michigan, ενισχυμένος σε σύγκριση με τις 58,2 μονάδες του Αύγουστο, χαμηλότερα όμως από την αρχική μέτρηση νωρίτερα αυτό τον μήνα και τις προβλέψεις των αναλυτάν που συνέκλιναν στις 59,5 μονάδες. 

  Εν μέσω πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου, οι Αμερικανοί παραμένουν σε γενικές γραμμές απαισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές. Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον μέσο όρο του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη πενταετία υποχώρησαν ελαφρά από το 2,8% στο 2,7%.

  Οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος διαμορφώθηκαν σε χαμηλό ενός έτους στο 4,7% έναντι 4,8% τον προηγούμενο μήνα.

  Η πτώση των τιμών της βενζίνης κατά τους τελευταίους μήνες έχει συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Αμερικανών για την οικονομία, αλλά ο επίμονος πληθωρισμός σε άλλους τομείς, όπως τα τρόφιμα, συντηρεί το καταναλωτικό κλίμα σε επίπεδα που συνήθως παρατηρούνται κατά τη διάρκεια οικονομικής ύφεσης.

  Οι προσδοκίες των Αμερικανών για την οικονομία "συνέχισαν να ενισχύονται σε σύγκριση με τις εξαιρετικά χαμηλές ενδείξεις νωρίτερα το καλοκαίρι", δήλωσε την Παρασκευή η Joanne Hsu, διευθύντρια της έρευνας, προσθέτοντας ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

  "Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό είναι πιθανό να παραμείνουν ασταθείς τους επόμενους μήνες, καθώς η αβεβαιότητα των καταναλωτών διατηρείται σε υψηλά και είναι απίθανο να μειωθεί ενόψει των επίμονων πιέσεων στον πληθωρισμό παγκοσμίως", πρόσθεσε η ίδια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ