Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 15:56

  Σλοβακία: Ίσως παύσουμε τις παραδόσεις ηλεκτρικού στο εξωτερικό

  Σλοβακία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Σλοβακία αντιτάχθηκε στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση των υψηλών τιμών της ενέργειας που εγκρίθηκαν την Παρασκευή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ, καθώς δεν εγγυάται τη χρηματοδότηση της χώρας για να αποζημιώσει τη βιομηχανία για τις υψηλές τιμές ενέργειας.

  "Αυτά τα μέτρα δεν μας βοηθούν με κανέναν τρόπο να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή κρίση, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", είπε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά από μέσα ενημέρωσης. "Γι’ αυτό ήμασταν αντίθετοι, γιατί αυτή η λύση δεν είναι αλληλέγγυα με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ".

  Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας δήλωσε την Παρασκευή ότι ίσως η χώρα του χρειάζεται μια διαφορετική λύση, από τη στιγμή που η ενέργεια που παράγεται στη Σλοβακία είναι προ-πωλημένη στο εξωτερικό σε χαμηλές τιμές, πράγμα που αναγκάζει τους Σλοβάκους να αγοράζουν ενέργεια για τον εαυτό τους σε υψηλότερες τιμές.

  "Έχουμε εναλλακτικό σχέδιο αν δεν υπάρξει άλλη λύση", είπε και ανέλυσε ότι αυτό προβλέπει την παύση της παράδοσης ηλεκτρικής ενέργειας στο εξωτερικό, αν δεν παρασχεθεί βοήθεια στη Σλοβακία.

  Συμπλήρωσε δε ότι κομμάτι της λύσης μπορεί να αποτελεί η αναδιανομή κερδών από το πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ