Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Σεπ-2022 13:39

  Αρχική συμφωνία από τα κράτη της ΕΕ για το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

  157664284
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία σχετικά με τον όγδοο γύρο κυρώσεων του μπλοκ κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, δήλωσαν τρεις διπλωματικές πηγές στο Reuters.

  Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα συνέστησε στο μπλοκ να επιβάλει περισσότερους εμπορικούς περιορισμούς, να μεγαλώσει τις "μαύρες λίστες" και να προχωρήσει προς την κατεύθυνση -αντί να υιοθετήσει αμέσως- ενός ανώτατου ορίου τιμών για τις ρωσικές θαλάσσιες παραδόσεις πετρελαίου σε τρίτες χώρες, οι οποίες ασφαλίζονται κυρίως από ευρωπαϊκές εταιρείες.

  Οι απεσταλμένοι των 27 χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες συζήτησαν την πρόταση την Παρασκευή και έδωσαν το αρχικό πράσινο φως, ενώ η τελική έγκριση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι τρεις πηγές.

  Οι 27 χρειάζονται ομοφωνία για την επιβολή κυρώσεων και εάν οι διαφορές τους αποδειχθούν πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν, το θέμα θα φτάσει σε επίπεδο ηγετών κρατών, που θα συναντηθούν στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι πηγές που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

  Η Ουγγαρία είναι ο πιο ηχηρός επικριτής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην ΕΕ και πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει ευρωπαϊκές κυρώσεις που θα αφορούν την ενέργεια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ